Manker E14 III NW zseblámpa csomag

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Juhász Péter
Juhász Péter
2021.11.18
Olyan lámpát kerestem, ami általános mindennapi kislámpának is megfelel, de makrofotózást is képes támogatni. Fontos volt a jó holdfény mód, a megfelelő színhőmérséklet, és a színek helyes visszaadása a fotón. A fényképezéshez külön fontos szempont volt, hogy a lámpa ne legyen pwm-es (ne vibráljon a fénye). Ez a kislámpa minden ilyen igényemet lefed. Nagyon széles, egyenletes fénye van, beltérben is nagy területet lehet kivilágítani vele. Egyik kézben a fényképezőgépet / telefont tartva, másikban a lámpát egy A4-es lap teljes felületét homogén fénnyel világíthatjuk meg. Ezt a gyönyörű, terített fényt a világ legjobb optikáinak egyike egy Carlco TIR optika biztosítja, az optika végelmét pedig egy gyönyörű, tükrözésmentesített üveg szolgálja.

A lámpa kezelő felülete jól átgondolt, egységes, ami nem minden lámpáról mondható el. Egy kattintás-típus a lámpa minden üzemmódjában ugyanazt jelenti. Az üzemmód csoportok (öt holdfény üzemmód, három fő üzemmód, turbo üzemmód és három villogó mód) teljesen elkülönül, az egyes csoportok közvetlenül elérhetők kikapcsolt állapotból. A holdfény és a normál módcsoport memóriával rendelkezik, tehát arra a fényerőre érkezünk, ahonnan kikapcsoltuk a lámpát legutóbb. A villogó módok közt egy stroboszkópot találunk, egy ritkábban, de nagyot villanó jelzőfényt, ami kiváló biztonsági eszköz vészhelyzetben, és egy SOS morzejelet, de abból a legjobbat, amit eddig láttam.

A lámpa felépítése masszívabb, mint gondoltam, meglepően nehéz más lámpákhoz képest, és nem feltétlenül a kiváló hűtési tulajdonságú vörösréz szakasz miatt. Mind a lámpával adott rövid cső, mind a külön rendelhető 18650-es cső dupla falú, ezáltal kicsit vastagabb és nehezebb is, mint az ember gondolná. Ez a dupla fal biztosítja azt, hogy az energia és a kapcsoló jel is eljusson a csőből a lámpatestbe. A csőnek nincs levehető zárókupakja, így kontakt problémák nem várhatók.

A véletlen bekapcsolás ellen lezárhatjuk a lámpát négy gyors gombnyomással, és ugyanígy oldhatjuk fel a zárat. A négy kattintást meglehetősen gyorsan kell bevinni, ami fagyott kézzel okozhat gondot, de ez a fajta zárás biztosítja a legjobb védelmet.

A lámpa egyik nagy előnyének tűnt, hogy a klipsz egészen a cső legvégén van (deep carry), így a lámpa teljesen eltűnik a zsebben. Az is ritkaságszámba megy, hogy a klipsz rögzítése süllyesztett, csak a csavarfej áll ki egy ppicit. A klipsz intenzív használatát, erős feszegetését azonban nem javasolnám, mert egyetlen csavar, egy ragasztás és egy vékony csőfal tartja a helyén. Sok mindent nem tud ez a lámpa, amit más gyártmányok kínálnak: nincs Anduril kezelőfelülete, nincs mágneses töltése, nem lehet egy menetben végigzongorázni az üzemmódokon, de amit tud, azt nagyon tudja, és ez nálam öt csillagot ér.
Szilárd Torok
Szilárd Torok
2021.02.05
Mindennapi használatra szánt lámpám. Kis méret, jó minőségű, semleges fény jellemzi, erőssége széles skálán állítható, illetve a 18650-es kiegészítővel még jól is bírja. A réz hűtőborda ellenállhatatlan. Ami hiányzik: mágnes talp és a trícium ampulla, aminek csak a helye van meg.
Vélemény írása a termékről
Értékelés: