Akkutöltő 2 db akkuhoz

A tölthető elemek vagy akkumulátorok töltéséhez az adott akkumulátorhoz megfelelő töltőre is szükség van (kivéve, ha az adott akkuban beépített töltőport van, vagy az adott elektronikai eszközön keresztül valósul meg a töltés). Hogy melyik töltő számodra az ideális, ahoz az alábbi kérdéseket érdemes tisztázni:

  • Milyen feszültségű (V) akkuhoz keresel töltöt? 
  • Hány db akkut szeretnél tölteni vele? 1? 2? 4? Még több?
  • Mekkora áramerősség (A) lenne számodra megfelelő, illetve milyen gyorsan töltsön?
  • Mekkora méretű akkumulátorat szeretnél belerakni? 18650? 21700? AA?

Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, onnan már gyerekjáték megtalálni az Igazit!  Állítsd termékeket népszerűség, ár vagy név szerinti sorrendbe, használd a Szűrőket, hogy csak azok a termékek jelenjenek meg, amik tényleg Neked valók. Ha ezek alapján sem tudsz dönteni keresd szakértő kollégánkat a megadott ügyfélszolgálati elérhetőségeken és segítenek a választásban.

Ha az ember elszánja magát hogy töltőt vásároljon, hamar belefut a kínálatot látva, hogy DE MILYET? hiszen nagyon sok féle töltő kapható és nem egyértelmű, melyik számunkra az ideális. Összeszedtük legfontosabb kérdéseket, amiket nem árt tisztázni ilyen esetben, hogy olyan töltő vegyünk, amire TÉNYLEG szükségünk van:

  • Milyen akkumulátorhoz kell a töltő? Li-ion, Ni alapú? Vagy mindkettő? Mert akkor erre érdemes figyelni, egyes töltők csak az egyikre, mások a másikra készültek, és vannak, amik mindenféle akkut tudnak tölteni, akár egyszerre is. Ha pedig 1,5V-os akkuhoz keresel töltőt, akkor olyat vegyél ami biztos megfelelő ehhez az akkuhoz, mert a hagyományos 3,7 V-os li-ion-os töltő nem lesz jó.
  • Hány akkut akarunk vele tölteni? 1,2, 4, vagy még több? Nem érdemes olyan töltőt venni, amibe 8 akku fér, ha sose használsz 2-nél többet.
  • Védett, vagy védelem nélküli akkut használunk? A védett akkut gyakorlatilag bármilyen minőségű töltővel lehet tölteni, hiszen legrosszabb esetben, - ha az adott gagyi töltő túltölti az akkut és felgyullad az akkumulátor, - akkor is csak az akku bánja, a lakás nem ég ki, mert az akku védelme megoldja a problémát, de azért ez miért elég veszélyes játék. ezért nem javasolt olyan töltőt venni, ami nem oldja le az akkut, ha feltöltötte az akkut, és nincs benne túltöltés védelem és rövidzárlat védelem. Védelem nélküli akkuk esetében meg főleg elég kockázatos, ha az ember nem elég járatos a témában, úgyhogy a gagyi töltő + védelem nélküli akku + amatőr felhasználó kombináció elég veszélyes.
  • Szeretnénk, hogy az akkujaink több száz töltést kibírjanak vagy nincs jelentősége? Ha olyan töltőt szeretnénk, ami kíméletes az akkukkal, akkor vegyünk olyat, ami pl nem tölti az Li-ion akkut 4,2 V fölé, és fokozatosan emelkedik a töltőáram.
  • Van időnk ott ülni a töltő mellett a töltés alatt, vagy szeretnénk, hogy ha végzett, magától leoldaná az akkut? Nem tudom eléggé hangsúlyozni, ha nem értünk hozzá eléggé, ne vegyünk gagyi töltőt, mert kigyulladhat a lakás, ha nem vigyázunk. Vegyünk olyan töltőt, ami elvégzi a feladatot helyettünk, csak be kell rakni az akkut és kész, a töltő minden mást elvégez helyettünk.
  • Fontos, hogy nagyon gyorsan töltsön fel, vagy ráér? A 0,5 A töltőáram is feltölti az akkukat előbb-utóbb, meg a 2-3 A is feltölti, de a kettő között 5-6 óra a különbség.

Ha a fenti kérdések mindegyikére megvan a válasz, akkor irány Sportlámpa.hu és már könnyedén ki tudod választani a számodra ideális töltőt. Ha mégsem, keress minket az elérhetőségeinken és segítünk választani.