Sportlámpa blog

Milyen akkutöltőt vegyek?

2021.10.14 13:43
Milyen akkutöltőt vegyek?

Ha az ember elszánja magát hogy töltőt vásároljon, hamar belefut a címben jelzett kérdésbe, hiszen nagyon sok féle töltő kapható és nem egyértelmű, melyik számunkra az ideális. Összeszedtük legfontosabb kérdéseket, amiket nem árt tisztázni ilyen esetben, hogy olyan töltő vegyünk, amire TÉNYLEG szükségünk van:

 • Milyen akkumulátorhoz kell a töltő? Li-ion, Ni alapú? Vagy mindkettő? Mert akkor erre érdemes figyelni, egyes töltők csak az egyikre, mások a másikra készültek, és vannak, amik mindenféle akkut tudnak tölteni, akár egyszerre is.

​ 

 • Hány akkut akarunk vele tölteni? 1,24, vagy még több? Nem érdemes olyan töltőt venni, amibe 8 akku fér, ha sose használsz 2-nél többet.

 

 • Védett, vagy védelem nélküli akkut használunk? A védett akkut gyakorlatilag bármilyen minőségű töltővel lehet tölteni, hiszen legrosszabb esetben, - ha az adott gagyi töltő túltölti az akkut és felgyullad az akkumulátor, - akkor is csak az akku bánja, a lakás nem ég ki, mert az akku védelme megoldja a problémát, de azért ez miért elég veszélyes játék. ezért nem javasolt olyan töltőt venni, ami nem oldja le az akkut, ha feltöltötte az akkut, és nincs benne túltöltés védelem és rövidzárlat védelem. Védelem nélküli akkuk esetében meg főleg elég kockázatos, ha az ember nem elég járatos a témában, úgyhogy a gagyi töltő + védelem nélküli akku + amatőr felhasználó kombináció konkrétan életveszélyes.

 • Szeretnénk, hogy az akkujaink több száz töltést kibírjanak vagy nincs jelentősége? Ha olyan töltőt szeretnénk, ami kíméletes az akkukkal, akkor vegyünk olyat, ami pl nem tölti az Li-ion akkut 4,2 V fölé, és fokozatosan emelkedik a töltőáram

 • Van időnk ott ülni a töltő mellett a töltés alatt, vagy szeretnénk, hogy ha végzett, magától leoldaná az akkut? Nem tudom eléggé hangsúlyozni, ha nem értünk hozzá eléggé, ne vegyünk gagyi töltőt, mert kigyulladhat a lakás, ha nem vigyázunk. Vegyünk olyan töltőt, ami elvégzi a feladatot helyettünk ,csak be kell rakni az akkut és kész, a töltő minden mást elvégez helyettünk.

 

 • Akarjuk-e powerbankként is használni, és tölteni vele a telefont, pl? Praktikus megoldás az olyan töltő, amivel kifelé is tudunk tölteni, a rádugott telefont, vagy más, micro-usb-s kütyüt, így bármikor tudod tölteni.

 

 

   

  • Milyen méretű akku kerül a töltőbe? a CR2-es akku túl kicsi (15*27 mm)a legtöbb töltőhöz, ezért ilyen akkuhoz pl speciális töltő kell, de a legújabban elterjedt 21700-as akku sem fér minden töltőbe, a védett, 75 mm-es verzió meg főleg nem, érdemes ellenőrizni vásárlás előtt, bele fog-e férni a kinézett akku.

  Ha a fenti kérdések mindegyikére megvan a válasz, akkor irány  Sportlámpa.hu és már könnyedén ki tudod választani a számodra ideális töltőt. Ha mégsem, keress minket az elérhetőségeinken és segítünk választani.