Sportlámpa blog

21
Jan

Hogy mik lesznek az újdonságok és a várható trendek 2022-ben? Mik a legújabb és legjobb ledek? Kattins a részletekért!

Milyen akkutöltőt vegyek?
14
Okt

Ha az ember elszánja magát hogy töltőt vásároljon, hamar belefut a címben jelzett kérdésbe, hiszen nagyon sok féle töltő kapható és nem egyértelmű, melyik számunkra az ideális. Összeszedtük legfontosabb kérdéseket, amiket nem árt tisztázni ilyen esetben, hogy olyan töltő vegyünk, amire TÉNYLEG szükségünk van:

Akkumulátor kisokos
14
Okt

Az akkumulátor kiválasztása során van néhány nagyon fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni, különben vagy nem fog működni az adott eszköz, amibe rakod az akkut, vagy akár ki is éghet az eszköz, ezért nem árt vásárlás előtt átfutni, hogy mire is figyelj a megfelelő akku kiválasztása során, hogy biztos ne nyúlj mellé!

Mire figyelj lámpa vásárlása kapcsán
22
Júl

Egy zseblámpa fontos eszköz lehet a mindenapok, sport vagy akár munkaeszközként is, ezért érdemes vásárlás előtt átgondolni, hogy mik is a mi szempontjaink, mire is van szükségünk, hogy a végén a számunkra ideális eszközt válasszuk ki. Ehhez most összeszedtük, mikre figyelj:

A legújabb és legjobb zseblámpa ledek 2020-ban
22
Júl

Ami a legmeglepő fejlemény, hogy több év után nem a Cree ledek a legmenőbb diódák a piacon, sőt, igaziból az elmúlt 2 évben a Cree fejlesztői semmilyen fontos újdonsággal nem álltak elő, ezzel szemben a Samsung, az Osram, de legfőképpen a Luminus már komolyan veszélyeztetik a "legjobb zseblámpa-led gyártó" címet met brutál jó dolgok készültek és igen jó áron kaphatóak. 

Hogyan mérjük egy zseblámpa teljesítményét?
22
Júl

Talán a legismertebb mérőszám a fényáram, aminek mértékegysége a lumen. Ez az érték mutatja a fényforrás által lesugárzott összteljesítményt súlyozva a Λ görbével. A Λ görbe a szem érzékenységét adja meg a hullámhossz függvényében, mivel az emberi szem nem minden hullámhosszra egyformán érzékeny. Ez elsőre bonyolultan hangzik, egy konkrét példán keresztül azonban jól érthető: Két ugyanolyan, 1 W-os fényforrás esetében ha az egyik zöld, a másik pedig piros színű, akkor - bár ugyanannyi a teljesítményük - a zöld színűnek mégis nagyobb lesz a lumenben kifejezett fényárama, mert az emberi szem a zöldet "jobban" érzékeli.

Használati útmutató ANDÚRIL Firm-wire-hez
14
Okt

Az ANDÚRIL Firm-wire rengeteg mindent tud, de ha az ember vett egy lámpát, amiben ilyen van, nem biztos hogy magától is rájön, mi mindent tud ez a kis kütyű, kattints, és kiderül, miket is tud

Melyik LED mit tud?
22
Júl

Mára már gyakorlatilag alig van olyan lámpa, amiben nem LED világít, hiszen ezek a legmodernebb és leghatékonyabb eszközök, ha fényre van szükség. Ez alól a sportlámpák sem kivételek, ezért érdemes ezekről kicsit tisztázni, melyik led, mit tud, mert óriási különbségek vannak köztük

Elem kisokos
22
Júl

Az elemeket - vagy nem újratölthető akkukat - többféle módon csoportosítjuk, anyaguk, méretük, vagy a leadott feszültség alapján, de nézzük a részleteket!